Vračila

Kako vrnem izdelek?

Pogoje za vračilo izdelka določa trgovec, PIAZZ ni trgovec. 

Trudimo se, da trgovci naročene izdelke dostavijo pravočasno in nepoškodovane. V primeru, da je z naročenim izdelkom karkoli narobe ali pa izdelek enostavno želite vrniti iz kateregakoli razloga, ga lahko vrnete trgovcu in prejmete celotno ali delno povračilo denarja (po odobritvi trgovca). Upoštevati je potrebno, da izdelek v takšnem primeru vrnete prodajalcu in ne Piazzu. Vrnjenega blaga ne sprejemamo v poslovalnicah ali na posredniških mestih Telekoma Slovenije in zanj ne prevzemamo odgovornosti.

VRAČILA IZDELKOV

Vračilo izdelkov poteka neposredno med vami in trgovcem. V primeru spora oz. nezmožnosti dogovora se lahko obrnete na Piazz (info@piazz.com).

Postopek vračila je opisan na spletni strani pod vsakim izdelkom ter na strani trgovca, za vračilo izdelka morate biti registrirani. Vsak trgovec ima svoja pravila.

V »Mojem računu« kliknete na zavihek »Moja naročila«, kjer pri izbranem naročilu, ki ga želi vrniti, vpišete obvezne podatke:

 • datum prejetja izdelka
 • stanje izdelka
 • stanje embalaže
 • razlog vračila

 Paket, ki ga vračate, mora vsebovati:

 • številko naročila oz. številko, ki jo posreduje prodajalec za vračilo
 • originalno embalažo
 • dodatke izdelka
 • priročnike in garancijski list izdelka


POŠKODOVANO BLAGO

Če prejmete poškodovan,nedelujoč ali nepravi izdelek, ga lahko vrnete z odprtjem pritožbe v Mojem računu in o tem obvestite trgovca. Priporočamo, da čim natančneje opišete težavo in priložite slikovno gradivo ali videoposnetek. Trgovec bo preučil vsak primer posebej in, če bo potrebno, zahteval vračilo izdelka. Ko trgovec prejme prejme izdelek nazaj (ali ne, če je tako dogovorjeno), vam bo poslal nadomestni izdelek. Če zamenjave ni mogoče opraviti oz. če je bilo naročilo preklicano, bo trgovec povrnil kupnino in/ali stroške dostave ter vračila, če je to skladno s trgovčevimi pravili, ki so opisana na spletni strani izdelka.

V primeru, da je embalaža ob prihodu očitno poškodovana in menite, da je tudi poškodovan izdelek, lahko zavrnete dostavo ali izdelek vseeno prevzamete in s podpisom potrdite, da je poškodovan. V obeh primerih prosimo, da v Mojem računu odprete pritožbo, saj boste samo ta način zagotovili popolno sledljivost procesu vračila in zgodovini komunikacije s trgovcem.

Vračilo izdelka na prodajna mesto Telekoma Slovenije trenutno ni mogoče. Vrnjenega blaga v Telekomovih centrih ali na posredniških mestih Telekoma Slovenije ne sprejemamo in zanj ne prevzemamo odgovornosti.

Nekaterih izdelkov, kupljenih na Piazz-u, ni mogoče vrniti, in sicer:

 • blago, ki je bilo narejeno oz. prilagojeno po vaših željah,
 • blago, ki se lahko hitro pokvari,
 • blagi, ki zaradi varovanja zdravja ali higienskih razlogov ni primerno za vračilo in je bilo že odprto (npr. ličila, spodnje perilo, nakit itd.),
 • zapečateni avdio- ali video posnetke ali računalniška oprema, če je odprta embalaža.

Če niste prepričani, ali je vaš izdelek možno vrniti, pišite trgovcu prek sklopa Moj račun - Naročila/Podrobnosti naročila/Kontaktni obrazec in se dogovorite. 
Ko prejmete izdelek, zanj primerno skrbite, saj se vsako vrnjeno blago vrne spet v prodajo. Izdelek mora biti vrnjen v originalni embalaži z originalnimi nalepkami. Zaradi možnosti poškodb med dostavo je vaša odgovornost, da ob vračilu ustrezno zapakirate blago.

PREJEM NENAROČENIH IZDELKOV

V primeru, da kupec naroči izdelek in dobi napačnega, odpre incident prek “Mojega računa” in kontaktira trgovca, kjer bo prejel nadaljna navodila.

VRAČILO IZDELKA IN DENARJA

Naročilo izdelka lahko prekličete, dokler ga trgovec ne potrdi. Po potrditvi naročila s strani trgovca je treba prek Mojega računa kontaktirati trgovca in se dogovoriti za preklic naročila.

Denar vrnemo, ko trgovec prejme vrnjeni izdelek, sistemsko potrdi njegovo vračilo in se sproži postopek vračila denarja. Ta postopek lahko traja nekaj delovnih dni. Denar se vrne na plačilno sredstvo, ki je bilo uporabljeno za plačilo. Znesek povračila denarja je odvisen od trgovca in njegovih pravil.

 Obvestite nas o vračilu izdelka

Kot kupec imate pravico, da v 14 dneh od dobave blaga trgovcu sporočite, da odstopate od pogodbe, ne da bi vam bilo treba navesti razloga za svojo odločitev. Prosimo, da trgovca v primeru vračila o tem tudi obvestite prek Mojega računa v rubriki Naročila – kliknite na ta naslov, izberite izdelek za vračilo, odprite incident in označite razlog Pravica do preklica naročila ter opišete vaše želje. Tako bo trgovec nemudoma obveščen, da je izdelek na poti. Vračilo izdelka je treba opraviti v skladu z navodili trgovca. Blago morate trgovcu vrniti v 14 dneh po pisnem sporočilu o odstopu od pogodbe, pri čemer krijete neposredne stroške vračila blaga sami (oziroma v skladu s politiko prodajalca), razen v primeru, ko je prišlo do dostave napačnega, poškodovanega in/ali nedelujočega izdelka. Priporočamo, da izdelek vrnete šele, ko trgovec potrdi možnost vračila, saj je lahko v nasprotnem primeru izdelek zavrnjen, ob tem pa nastanejo dodatni stroški.

Prav tako priporočamo, da izdelek vrnete z možnostjo sledljivosti in priporočeno (ter zavarujete pakete z morebitno visoko vrednostjo), saj ne trgovec ne Piazz ne prevzemata odgovornosti za pošiljke, ki se med povratnim prevozom izgubijo ali poškodujejo. S tem pridobite dokazilo, da ste izdelek res vrnili.