Pogosta vprašanja

Kaj je PIAZZ? 

PIAZZ je spletno tržišče, ki vam zagotavlja varne in enostavne spletne nakupe. V široki in vedno rastoči ponudbi izdelkov različnih ponudnikov iz Slovenije in Evrope boste zagotovo našli kaj zase. 


Ali moram biti prijavljen, če želim kupiti izdelek? 

Da, za nakup na PIAZZ-u se morate prijaviti. Ko ste prijavljeni, lahko znotraj sklopa »Moj račun«:

 • sledite svoji naročeni pošiljki,
 • preverjate zgodovino naročil,
 • kontaktirate trgovca,
 • reklamirate izdelek,
 • shranite naslov dostave in način plačila, da bo kupovanje čim bolj enostavno.

Kako se registriram v PIAZZ?

Na vrhu strani izberite možnost Prijava, vnesite svoje podatke in se registrirajte. Če ste uporabnik Mojega Telekoma, se prijavite z e-naslovom in geslom za Moj Telekom.


Kako se prijavim v PIAZZ?

Na vrhu strani izberite možnost Prijava ter vnesite svoj e-naslov in geslo. Če ste uporabnik Mojega Telekoma, se prijavite z e-naslovom in geslom za Moj Telekom.


Kaj je Moja prijava?

Moja prijava vam omogoča vstop v PIAZZ, Moj Telekom in E-trgovino Telekoma Slovenije. Vedno z enakim e-naslovom in geslom.


Pozabil sem geslo za prijavo v PIAZZ. Kje dobim novo?

 Na vrhu strani izberite možnost Prijava, nato pa kliknite na povezavo Pozabljeno geslo?

Vpišite e-​naslov, ki ste ga vnesli ob prvi prijavi, in potrdite, da niste robot. Na vpisani e-naslov vam bomo poslali povezavo za določitev novega gesla. Sledite navodilom in določite novo geslo.


Kako kupim izdelek?

 • Kliknite na sliko izdelka, ki ga želite kupiti (nakup je možen le v primeru, ko ste prijavljeni oziroma registrirani).
 • Odpre se stran z izbranim izdelkom in trgovci, ki ga ponujajo. Izberite izdelek, določite količino in kliknite gumb "V KOŠARICO".
 • Na vrhu strani se odpre Mini košarica nato kliknete gumb "KOŠARICA" in vas preusmeri v povzetek vaše izbire izdelkov.
 • Prejmete pregled nad dodanimi izdelki v košarici, s podrobnostmi nakupa (ceno izdelka, poštnino, pogoji itd.), nadaljujete s klikom na gumb "NADALJUJ NA DOSTAVO".
 • V tem koraku izberete naslov za dostavo in možnosti dostave ter ga potrdite s s klikom na "NADALJUJ".
 • Izberete način plačila "kreditna kartica" ter vpišite zahtevane podatke, naslov za pošiljanje računa in potrdite pogoje.
 • Z gumbom "ZAKLJUČI NAKUP" opravite nakup. Potrdilo o nakupu prejmete na svoj e-naslov, hkrati bo naročilo vidno tudi v sklopu Moj račun.  

Kako vem, ali določen izdelek prodaja več trgovcev? 

Pod sliko izdelka na glavni strani je navedeno šteivo ponudb (1 pomeni en trgovec). Ko kliknete na produkt, ki ga želite kupiti, ima produkt na desni strani pod gumbom "V Košarico" na voljo razdelek "Ostala ponudba", kjer drugi trgovci prodajajo enak izdelek pod drugimi ali enakimi pogoji. Če tega razdelka ni, pomeni, da ta izdelek prodaja samo en trgovec.


Ali lahko kontaktiram trgovca?

Trgovca lahko kontaktirate v sklopu Moj račun (Moja naročila/Podrobnosti naročila/Kontaktni obrazec) po naročilu izdelka. Za dodatna vprašanja nam pišite na info@piazz.com.


Ali lahko naročilo prekličem?

Kontaktirati je treba prodajalca prek sklopa Moj račun > Naročila, pri tem izberite naročilo, na katerega se preklic nanaša in se dogovoriti glede nadaljnjega postopka prek Kontaktnega obrazca.

Če je izdelek že na poti k vam, lahko zavrnete dostavo in denar vam bo trgovec vrnil v čim krajšem času po prejetju izdelka. V tem primeru vam bo morda zaračunal poštnino.


Ali lahko izdelek vrnem?

 Izdelek lahko v roku 14 dni vrnete trgovcu brez obrazložitve. Pravila o vračilu izdelka so zapisana na spletni strani vsakega izdelka v sklopu Pogoji vračila. Več o tem si preberite tukaj.


Kakšen je čas dostave?

Čas dostave je odvisen od prodajalca in dostavljavca, izdelek pa bi vsekakor morali prejeti v 30-dnevnem zakonskem roku. Za nadaljnji dogovor pod rubriko Moja naročila znotraj ssklopa "Moj račun" kontaktirajte prodajalca. Več o tem tukaj.


Ali lahko plačam po povzetju?

PIAZZ omogoča plačilo z debetno/kreditno kartico. Trudimo se, da bi bilo v prihodnje omogočenih čim več načinov plačila, zato nas spremljajte še naprej :)


Kako je poskrbljeno za varnost plačilnih kartic? 

Podatke vaše bančne kartice skrbno varujemo. Varno so shranjeni pri ponudniku naših plačilnih storitev.


Moja plačilna transakcija ni uspela. Zakaj?

Razlogi za neuspešno transakcijo so lahko različni: vpisani podatki se ne ujemajo, dosegli ste limit plačevanja, med postopkom plačevanja ste zaprli stran itd. Predlagamo, da poskusite ponovno (morda v drugem brskalniku), v ponovnem primeru neuspešnega plačila nam lahko pišete info@piazz.com.


Zakaj sem prejel več pošiljk? 

Več pošiljk ste prejeli zato, ker ste naročili več izdelkov pri različnih trgovcih. Prejmete jih lahko ob različnih dnevih, saj je dostava odvisna tako od trgovca kakor dostavne službe.


Katere brskalnike potrebujem, da lahko brskam po PIAZZ-u?

Svetujemo vam, da si namestite najnovejšo različico brskalnikov. Stran je optimizirana za brskalnike Chrome, Safari, Firefox in Edge.

 


Niste našli odgovora na svoje vprašanje? Nič hudega, pišite nam na
info@piazz.com in v čim krajšem času vam bomo z veseljem odgovorili :)