Električni vrtni sesalnik in puhalnik Bosch UniversalGardenTidy

Znamka Bosch
124,99  €
Akcijska cena 99,99  € Prihrani 25,00  €
Stanje: Novo
Na zalogi BoschOrodje | Slovenija 0 / 5
SKU
ba278314
Dostava: Brezplačna dostava 3 - 8 delovnih dni Podrobnosti
-20 % Brezplačna dostava
Na blagajno
Opis

Vrtni sesalnik UniversalGardenTidy. Tiho, preprosto, prilagodljivo čiščenje vrta

Izjemno nizka raven hrupa 99 dB (A): zmanjšana stopnja hrupa do 75 % (ProSilence)

Prilagodljivo čiščenje vrta: funkcija „3 v 1“ omogoča pihanje, odsesavanje in drobljenje

Preprosto in hitro preklapljanje med načini delovanja, brez orodja z mehanizmom hitre sprostitve

Vrečka, ki jo je mogoče preprosto odstraniti, omogoča odvajanje umazanije in vlage

Majhen, lahek in ergonomičen z izvrstno okretnostjo na vrtu

 

Tehnični podatki:

Zmogljivost motorja 1.800 W
Nastavljiva hitrost pretoka zraka 165–285 km/h
Volumski tok 160 l/s
Teža (puhalnik listja) 3,4 kg
Teža (vrtni sesalnik) 4,7 kg
Zbiralna vreča 45 l
Zmanjšanje količine listja 12:1

 

Obseg dobave:

Oblazinjen ramenski pas

Električno orodje

Zbiralna vreča 45 l

Sesalna cev

Šoba puhalnika

 

Garancija:

Orodja imajo 2 leti garancije, ter možnost podaljšanja garancije za 1 dodatno leto (na skupno 3 leta). Vse baterije in polnilci imajo 2 leti garancije brez možnosti podaljšanja!

Za podaljšanje garancije je potrebno registrirat orodje v roku štirih tednov po nakupu. Več informacij v navodilih za uporabo.

Preberi več

Specifikacija
Več informacij
EAN 3165140869003
Blagovna znamka Bosch
Barva izdelka Zelena
Lastnosti
Lastnosti
Moč 1800
Hitrost zraka 285
Barva izdelka Črna, Zelena
Drobilni ventilator Ja
Prostornina vreče 45
Teža in dimenzije
Teža in dimenzije
Teža 3,4
IME TRGOVINE: BoschOrodje
Cone Način dostave Dostava
Dostavno območje Slovenije Ekspresno do 2 delovnih dni
Standard 3 - 8 delovnih dni
Druge EU države Standard 3 - 8 delovnih dni
* Podatek ne vključuje časa, ki ga trgovina rabi za pripravo in predajo paketa dostavni službi. Predviden celoten čas za dostavo se izračuna na blagajni.

Vračilo izdelkov

Vračilo artiklov v 14 dneh ali odstop od nakupa
Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (preko spletnega portala PIAZZ), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od nakupa. 
Obravnava poškodovanih pošiljk
Če ste ob prevzemu pošiljke opazili, da je artikel ali pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, lahko vložite postopek odškodnine (preko spletnega portala PIAZZ). Ob prijavi škode bomo potrebovali tudi fotografije paketa, (notranje) embalaže, poškodovanega artikla  in pa opis poškodbe.
Z našim referentom se boste dogovorili za prevzem poškodovanega paketa na vašem naslovu. Transportne poškodbe ni mogoče uveljavljati brez originalne embalaže!
Nepopolna pošiljka
Če ste naleteli na težave z nepopolno pošiljko, vas prosimo, da najprej na dobavnici preverite, če je vaše naročilo razdeljeno na več pošiljk in je morda manjkajoči artikel še v pripravi. Če kljub temu ne najdete pojasnila za manjkajoči artikel, nas kontaktirajte, z veseljem vam bomo pomagali.


Postopek vračil

Blago lahko vrnete na dva načina:
- Vračilo v prevzemno mesto (blago, ki ga želite vrniti lahko prinesete v naše prevzemno mesto, zraven obvezno prinesite vse potrebne dokumente)
- Vračilo po pošti (izkoristite lahko tudi možnost vračila po pošti. Artikle ustrezno pripravite za transport. V pošiljko dodajte vse potrebne dokumente)
Stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen če je vnaprej dogovorjeno drugače. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Garancija

Neposredna reklamacija pri pooblaščenem serviserju
Najhitrejši način uveljavljanja reklamacije je neposredno pri pooblaščenem serviserju. Vse potrebne informacije za uveljavljanje garancije najdete v navodilih za uporabo, garancijskem listu ali na uradni spletni strani proizvajalca. V primeru, da potrebnih informacij ne najdete, nas lahko kontaktirate in z veseljem vam bomo pomagali.
Uveljavljanje garancije pri prodajalcu
Artikel pri katerem želite uveljavljati garancijo lahko prinesete ali pošljete v naše prevzemno mesto. Predhodno nas kontaktirajte (preko spltenega portala PIAZZ, ali preko kontaktnih informacij na računu) in podrobno opišite napako oz. težavo, ki jo imate z artiklom. Če artikel vračate po pošti, ga najprej pripravite za transport. Artikel pred predajo prevozniku ustrezno zaščitite. Artikel morate zaščititi z originalno embalažo ali embalažo, ki lahko artikel zaščiti enako kot ga je originalna embalaža, da bi se izognili poškodbam pri prevozu. Ne pozabite priložiti kopije računa in certifikata za podaljšano garancijo.
Pooblaščeni serviser je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga.
Če napake niso odpravljene v skupnem roku 45 dni od dneva, ko je proizvajalec, prodajalec ali pooblaščeni servis od potrošnika prejel zahtevo za odpravo napak, mora proizvajalec potrošniku brezplačno zamenjati blago z enakim, novim in brezhibnim blagom.
Če proizvajalec ali pooblaščeni serviser v roku iz prejšnjega odstavka ne popravi ali ne zamenja blaga z novim, lahko potrošnik razdre pogodbo ali zahteva znižanje kupnine.
Posredovanje blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec s tem nima stroškov.