Pogoji vračila izdelkov in dostave so določeni s strani trgovca in ne Piazza.

Prizadevamo si, da trgovci dostavijo naročene izdelke pravočasno in nepoškodovane. V primeru, da je z naročenim izdelkom kaj narobe ali ga iz kateregakoli razloga ne želite prevzeti, ga lahko vrnete trgovcu, ob tem pa prejmete celotno ali delno povračilo denarja. Upoštevati je treba, da izdelek v tem primeru vrnete trgovcu, in ne PIAZZ-u. Vrnjenega blaga ne sprejemamo v Telekomovih centrih in pri pooblaščenih prodajalcih Telekoma Slovenije in zanj ne prevzemamo odgovornosti.

 


O dostavi

Naročila, oddana prek spletnega mesta piazz.com, bodo dostavljena na naslov, ki ga v postopku naročila določite sami.

Naslov plačnika blaga in naslov prejemnika sta lahko različna.


Stroški dostave

Stroški dostave so opredeljeni na spletni strani izdelka in jasno zapisani ob zaključku naročila v košarici. V primeru, da je v košarici več izdelkov, se stroški dostave lahko obračunajo večkrat, saj izdelke lahko pošiljajo različni trgovci. Sami izberete enega od ponujenih načinov dostave, pri čemer se nabor možnosti med izdelki in trgovci lahko razlikuje. Od načina dostave (dostava naslednji dan, standardna dostava itd.) je odvisen tudi strošek dostave.

Pri dostavi se upoštevajo delovni dnevi, kar pomeni, da se dostava vrši z zamikom, če so vmes prazniki, sobota in/ali nedelja. To velja tako za Slovenijo kot državo trgovca, iz katere je izdelek poslan. Na strani izdelka je razvidno, iz katere države je trgovec, zabeleženi pa so tudi vsi trgovčevi podatki (ime podjetja, naslov). Kontakt s trgovcem je možen samo prek Mojega računa.

 


Čas dostave

Čas dostave je odvisen od posamezne ponudbe, trgovca in izbranega načina dostave, najpozneje pa je dostava izvršena v 30-dnevnem zakonskem roku. Paket je odpremljen s strani trgovca v najhitrejšem možnem času, o čemer boste obveščeni tudi z e-sporočilom.

Vsak trgovec omogoča eno ali več možnosti dostave. Več informacij prejmete na strani posameznega izdelka.Izbrana dostavna služba je odvisna od trgovca. Kadar je mogoče, prejmete v potrditvenem e-sporočilu tudi podatek, katera dostavna služba bo dostavila vaš paket, in številko za sledenje pošiljki.

Dneva dostave trenutno ni mogoče izbrati, izberete pa lahko vrsto dostave, kot je npr. standardna ali ekspresna dostava, kjer je določen okvirni čas dostave. Vsaka dostavna služba neodvisno obvešča (SMS, Viber, klic …) o dnevu dostave. 

Vsak trgovec sam določa, v katere države dostavlja blago ali storitve. Če ste naročilo uspešno oddali, je dostava v vašo državo mogoča. Dostava izven EU ni mogoča.


Zavrnitev dostave

Če zavrnete dostavo celotnega ali dela naročila (iz kateregakoli razloga), boste morda dobili zaračunano dostavo pošiljke. Vse pristojbine in stroški, ki nastanejo pri trgovcu zaradi zavrnitve pošiljke ali zato, ker pošiljke ne prevzamete, se v tem primeru lahko odštejejo od povračila kupnine.

 


SLEDENJE POŠILJK

V e-sporočilu o odpremi izdelka ali v Mojem računu lahko najdete številko ali spletno povezavo za sledenje, če je le ta na voljo (odvisno od trgovca in/ali dostavne službe).  

 


 

 

Niste našli odgovora na svoje vprašanje? Nič hudega, pišite nam na info@piazz.com in z veseljem vam bomo odgovorili v najkrajšem možnem času :)