Koliko časa vam naporen dnevni tempo, ki ga narekuje delo od doma, dopušča za to, da ste kulinarično ustvarjalni? Si sploh utegnete skuhati topel obrok? Če obupano zmajujete z glavo, je čas za spremembo.

Priznajmo si, delo od doma ima pluse in minuse. En velik plus lahko podelimo boljšemu izkoriščanju časa, ki nam navadno beži zaradi vsakodnevne rutine, kot sta jutranje urejanje in pot v službo.

Plusa pri nekaterih sta nedvomno tudi udobje domačega okolja in celodnevno nošenje udobne trenirke (ali celo pižame).

Kaj pa minusi? Če imamo v službi vse pri roki in urejeno za nemoteno delo, doma potrebujemo malo več improvizacije – za začetek primeren kotiček za delo. Potrebujemo pa tudi svoj računalnik, telefon in ne nazadnje: nekaj miru. Tega je doma, če si prostor delite s preostalimi družinskimi člani, pogosto občutno premalo.

In če smo bili v službi osredotočeni zgolj na delo, se doma moteči dejavniki kar množijo. Na koncu zmanjka časa za osnovno vprašanje: kako ob vsem tem novem kaosu pripraviti še okusen in vsaj malo bolj zdrav obrok?

Triki za uspešno kuhanje med delom

Vse se skriva v stari, dobri mantri: ključ je v organizaciji.

In ko časa ni na pretek in se službene obveznosti kopičijo, je to resnično najboljša rešitev. Sledite našim nasvetom in preizkusite recept, ki bo vedno odličen kulinarični izhod v sili.

#1 NE KOMPLICIRAJTE: čeprav radi kuhate in bi radi poskrbeli, da bo družina imela polnovreden obrok, sestavljen najmanj iz dveh hodov, boste morali nekoliko ustaviti konje. Razmišljajte preprosto in sestavite jedilnike, ki vam bodo vzeli zelo malo predpriprav ter bodo zelo hitro kuhani – če je mogoče, v enem ali dveh loncih.

#2 NAČRTUJTE: začnite načrtovati kosila že ob koncih tedna in pripravite jedilnike za naprej. Da ne boste izgubljali časa še z nakupovanjem, če je le mogoče, nakupite sestavine že v soboto. Med službo bo skok v trgovino poleg kuhanja resnično že misija nemogoče.

#3 PRIPRAVITE VNAPREJ: kuhanje si lahko olajšate tudi tako, da že med koncem tedna pripravite nekaj jedi, ki jih lahko ali shranite v zamrzovalnik ali hladilnik – različne vrste golaža, enolončnice, zrezke v omaki, sarme, pa tudi zamrznjeno testo za pico.

#4 PRAVA OPREMA PRI ROKI: tako kot mojster oziroma obrtnik potrebuje pravo orodje, da lahko dobro in brezhibno dela, tudi vi pri kuhanju potrebujete prave pripomočke, ki vam bodo olajšali celoten postopek priprave – od malih gospodinjskih aparatov, nožev, posod, loncev do prvovrstne bele tehnike. S pravimi pomočniki je vsak kulinarični podvig mala malica.

PIAZZ je tudi "plac" za gospodinjske pomočnike

Kliknite https://piazz.com/dom in prebrskajte, kaj vse potrebujete, da bo vaše vsakodnevno kuhanje lažje in hitreje steklo. Olajšajte si pripravo jedi za svojo družino in uživajte ob kulinaričnih dobrotah, tudi če časa ni na pretek!

Znamka WOLL

Akcijska cena 49,00  €

Kliknite tukaj za več podrobnosti.

#5 IDEJE ZA KOSILA v manj kot 45 MINUTAH

Špageti carbonara

Medtem ko voda za špagete vre, na koščke narežite slanino. Dva rumenjaka penasto zmešajte z dvema žlicama parmezana in dodajte še nekaj žlic vode, da dobite kremno zmes. Solite in popoprajte. V ponvi popecite slanino, špagete skuhajte al dente v osoljenem kropu. Kuhane testenine odcedite, shranite nekaj vode, v kateri so se skuhali. Testenine stresete v prozorno skledo in primešajte slanino. Nato dodajte jajčno zmes ter hitro in dobro premešajte, da ne nastanejo grudice, po potrebi dodajte še malo vode, ki vam je ostala pri kuhanju.

Še nekaj idej za kosila:

Pica (zamrznjeno testo, ki smo ga pripravili med koncem tedna ali kupili, obložimo sami)

Pečen piščančji file z rižem in solato

Pečena polenta z gobovo omako (polento skuhamo en večer prej, jo shranimo v hladilniku, naslednji dan narežemo in popečemo v ponvici)

Zelenjavna rižota (uporabite najrazličnejšo svežo ali zamrznjeno zelenjavo)

Pečen losos s kuhanim maslenim krompirjem

Njoki v paradižnikovi omaki z mocarelo (lahko jih nekaj minut tudi gratinirate v pečici)

Tortilje s pečeno zelenjavo in piščancem

Nadevane bučke, pečene v pečici

Domač hamburger

Krompirjev golaž